ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ

Αντλώντας έμπνευση από την παραδοσιακή τέχνη της Υφαντικής στην Κρήτη, η ΚΛΩΘΏ δημιουργεί μοναδικά και διαχρονικά αντικείμενα ανώτερης ποιότητας που συνδυάζουν την κρητική παράδοση και τεχνική με μοτίβα και χρώματα που συμβαδίζουν με τις σύγχρονες τάσεις και τον τρόπο ζωής.

Ρούχα, τσάντες και αντικείμενα σχεδιασμένα και φτιαγμένα εξολοκλήρου στην Ελλάδα, που αναβιώνουν και επαναπροσδιορίζουν δημιουργικά την τέχνη των υφαντριών της Κρήτης, προσδίδοντας υψηλή πολιτισμική αξία και στηρίζοντας την τοπική οικονομία.

Η Αλεξάνδρα Θεοχάρη, εμπνεύστρια της ΚΛΩΘΏ, έδωσε στην εταιρεία το όνομα της πρώτης από τις τρεις Μοίρες, η οποία σύμφωνα με την Ελληνική Μυθολογία, ύφαινε τις ζωές των ανθρώπων.

Με οδηγό τα προσωπικά της βιώματα αλλά και το πάθος της και τις σπουδές της πάνω στην Ιστορία της Τέχνης η Αλεξάνδρα οραματίστηκε τη δική της ΚΛΩΘΏ, ένα brand που φέρνει το Κρητικό υφαντό ύφασμα στο σήμερα ξαναδίνοντας ζωή σε μία Τέχνη που τείνει να εξαφανιστεί.

Αντικείμενα διακοσμημένα με σχέδια κεντημάτων από τη συλλογή του Μουσείου Μπενάκη, γνωστά ιστορικά μοτίβα που χαρακτηρίζονται από καθαρές, γεωμετρικές γραμμές και μίνιμαλ επιρροές βαθιά ριζωμένες στην απλότητα της κλασσικής Ελλάδας.

Κάθε αντικείμενο είναι μοναδικό και διατίθεται σε περιορισμένο αριθμό κατά παραγγελία, αφού η παραγωγή τους είναι χρονοβόρα και απαιτητική. Αυτό είναι άλλωστε το τίμημα για τη διατήρηση μιας Τέχνης χιλιάδων χρόνων.

Ada Theochari

ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΔΕΞΙΟΤΕΧΝΙΑ

Έχοντας ως βάση την ιερή τέχνη της Υφαντικής οι δημιουργίες της KLOTHΌ διακρίνονται από λιτές και γεωμετρικές γραμμές, μίνιμαλ επιρροές βαθιά ριζωμένες στην απλότητα της κλασικής Ελλάδας.

Στόχος μας είναι να βγάλουμε από την αφάνεια και να διαδόσουμε τις παραδοσιακές τέχνες της Κρήτης, δημιουργώντας αντικείμενα με προστιθέμενη, πολιτισμική αξία που απευθύνονται στη σύγχρονη, καλλιέργημένη γυναίκα η οποία αναζητά κάτι περισσότερο από ένα ακόμα fashion item.

Η συλλογή περιλαμβάνει ανάλαφρα,resort ρούχα, σε λευκό χρώμα και folk chic τσάντες με διακοσμητικά στοιχεία μοναδικά, σε αναπάντεχους και πρωτότυπους χρωματικούς συνδυασμούς που βασίζονται σε ιστορικά μοτίβα και σχέδια της Κρήτης.

Με ιδανική σχέση ποιότητας–τιμής η συλλογή της KLOTHΌ απευθύνεται στους λάτρεις του Greek chic διεθνώς, στους επισκέπτες της χώρας μας που φεύγοντας εκτός από την ανάμνηση του καλοκαιριού και την λάμψη του ελληνικού ήλιου θα πάρουν στη βαλίτσα τους και ένα ιδιαίτερο κομμάτι με άρωμα Ελλάδας.