ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ

Αντλώντας έμπνευση από την παραδοσιακή τέχνη της Υφαντικής στην Κρήτη, το Klotho δημιουργεί μοναδικά και διαχρονικά αντικείμενα ανώτερης ποιότητας που συνδυάζουν την κρητική παράδοση και τεχνική με μοτίβα και χρώματα που συμβαδίζουν με τις σύγχρονες τάσεις και τον τρόπο ζωής.

Ρούχα, τσάντες και αντικείμενα σχεδιασμένα και φτιαγμένα εξολοκλήρου στην Ελλάδα, που αναβιώνουν και επαναπροσδιορίζουν δημιουργικά την τέχνη των υφαντριών της Κρήτης, προσδίδοντας υψηλή πολιτισμική αξία και στηρίζοντας την τοπική οικονομία.

Είμαι η Αλεξάνδρα Θεοχάρη, ιδρύτρια και σχεδιάστρια του Klotho. Έδωσα στην εταιρεία το όνομα της πρώτης από τις τρεις Μοίρες, η οποία σύμφωνα με την Ελληνική Μυθολογία, ύφαινε τις ζωές των ανθρώπων.

Κατάγομαι από τη Θεσσαλονίκη αλλά όταν βρέθηκα μετά τις σπουδές μου στην Κρήτη δεν άργησα να ενσωματωθώ στην τοπική κοινωνία και να αγαπήσω την κουλτούρα και τις παραδοσιακές τέχνες του νησιού.

Με οδηγό τα προσωπικά μου βιώματα αλλά και το πάθος μου και τις σπουδές μου πάνω στην Ιστορία της Τέχνης οραματίστηκα τη δική μου Klotho, ένα brand που φέρνει το Κρητικό υφαντό ύφασμα στο σήμερα ξαναδίνοντας ζωή σε μία Τέχνη που τείνει να εξαφανιστεί.

Αντικείμενα κεντημένα σε παραδοσιακούς ξύλινους αργαλειούς με σύχγρονη αισθητική ματιά που χαρακτηρίζονται από καθαρές, γεωμετρικές γραμμές και μίνιμαλ επιρροές βαθιά ριζωμένες στην απλότητα της κλασσικής Ελλάδας.

Κάθε αντικείμενο είναι μοναδικό και διατίθεται σε περιορισμένο αριθμό κατά παραγγελία, αφού η παραγωγή τους είναι χρονοβόρα και απαιτητική. Αυτό είναι άλλωστε το τίμημα για τη διατήρηση μιας Τέχνης χιλιάδων χρόνων.

Ada Theochari

ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΔΕΞΙΟΤΕΧΝΙΑ

Στόχος μας είναι να βγάλουμε από την αφάνεια και να διαδόσουμε τις παραδοσιακές τέχνες της Κρήτης, δημιουργώντας αντικείμενα με προστιθέμενη, πολιτισμική αξία που απευθύνονται στη σύγχρονη, καλλιέργημένη γυναίκα η οποία αναζητά κάτι περισσότερο από ένα ακόμα fashion item.

Η συλλογή περιλαμβάνει ανάλαφρα,resort ρούχα, σε λευκό χρώμα και folk chic τσάντες με διακοσμητικά στοιχεία μοναδικά, σε αναπάντεχους και πρωτότυπους χρωματικούς συνδυασμούς που βασίζονται σε ιστορικά μοτίβα και σχέδια της Κρήτης.

Με ιδανική σχέση ποιότητας–τιμής η συλλογή της KLOTHΌ απευθύνεται στους λάτρεις του Greek chic διεθνώς, στους επισκέπτες της χώρας μας που φεύγοντας εκτός από την ανάμνηση του καλοκαιριού και την λάμψη του ελληνικού ήλιου θα πάρουν στη βαλίτσα τους και ένα ιδιαίτερο κομμάτι με άρωμα Ελλάδας.